Ștefania Șirin Narenji s-a născut la 11 iulie 1994, în orașul constănțean Ovidiu și încă de când avea doar 5 ani a îndrăgit folclorul. Își dorea să cânte precum, marii artiști. Se visa cântând ca Maria Ciobanu,”Lie Ciocârlie”.

I-a placut această voce atât de mult, încât a fredonat multe cântece din bogatul repertoriu al Mariei Ciobanu,toată copilăria. Treptat, ascultând emisiunile de folclor de la Radio Constanța împreună cu mama ei, Ghionul Septar Narenji a înțeles că ar putea interpreta cel mai bine, ritmurile dobrogene, date de geamparale sau cadânești.

”Ascultând zilnic, folclor la radio,m-am îndrăgostit iremediabil de ritmurile de pe meleagurile natale, folclorul dobrogean devenind balsamul sufletului meu”, spune Ștefania Șirin Narenji.

Prin vocea duioasă a Elenei Roizen, supranumită:„Privighetoarea Dobrogei”, Ștefania Narenji a descoperit frumusețea și puritatea cântecelor de pe plaiul dobrogean.

 

După un an, prin etapele parcurse la „Vocea populară”, a ajuns să reprezinte Dobrogea în finala concursului televizat, aflându-se printre cei 6 finaliști, din 6 zone etnofolclorice diferite.

”Prin cântecele mele, doresc să duc mai departe folclorul din Dobrogea, să ajungă la inimile iubitorilor de folclor, cu frumusețea ritmurilor și unicitatea stilului interpretativ”, afirmă Ștefania Șirin Narenji . In 2014, a înregistrat cu Orchestra Radio, opt melodii: Dobroge, vatră frumoasă, Sunt țărancă dobrogeană, Drag îmi este poienița, M-am născut în Dobrogea, Cântă-mi bade și-oi juca, Sus în deal, la vii ,mă duc, Băsmăluța aș juca, Zii o geampara.

În 2015, a hotărât că poate aduce voie bună și prin cântece orientale:.Kalenin bedenleri,Lśinanay,Dere geliyor dere și Ayva cicek acmis, dar și șlagăre românești:Mama,doar mama, Te-aștept să vii, Strada speranței.